Nyheter

Impilo tror på transparens. Vi vet att vår verksamhet väcker nyfikenhet och förstår vikten av att ha ett öppet förhållningssätt till omvärlden. Därför presenterar vi information om vår verksamhet och våra investeringar för att öka tillgängligheten.

 • Impilo ökar sitt innehav i Humana och blir största ägare

  Impilo ökar sitt innehav i svenska omsorgsbolaget Humana AB (publ) (”Humana”), genom förvärv av aktier motsvarande 6 procent av kapitalet från Argan Capital. Genom denna investering blir Impilo den största aktieägaren i Humana med ett innehav om totalt 18,5 procent av aktierna.

  Läs hela nyheten på Cision
 • Impilo blir näst största ägare i Humana

  STOCKHOLM, 14 januari 2019 –Impilo har ingått avtal om att förvärva motsvarande 12,5 procent av aktierna i omsorgsbolaget Humana AB (publ) (”Humana”) från Humanas störste aktieägare, Argan Capital . Genom denna investering blir Impilo den näst största aktieägaren i Humana. Impilo har ambitionen att aktivt bidra till arbetet med att utveckla bolaget vidare. Humana grundades 2001 och är idag en ledande aktör inom omsorgstjänster i Norden med ca 15 000 medarbetare och en omsättning på ca 6,6 miljarder SEK. Bolaget utför idag omsorgstjänster till ca 8 000 kunder i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

  Läs hela nyheten på Cision
 • Impilo förvärvar ledande tillverkare av sårvårdsprodukter

  Impilo har förvärvat 37 procent av aktierna i Ferrosan Medical Devices (FeMD), med säte i Danmark. FeMD utvecklar och tillverkar blödningshämmare för kirurgiskt bruk samt miniatyrelektronik som används i utrustning för regional kirurgi och titthålskirurgi.

  Läs hela nyheten på Cision
 • Investeringsbolaget Impilo etableras – med fokus på healthcare-sektorn

  Det Sverige-baserade investeringsbolaget Impilo har nu etablerats. Företaget har sektorexpertis inom läkemedel, medicinsk teknik, vårdtjänster samt hälsorelaterade verksamheter, inklusive förebyggande hälsovård och leds av en partnergrupp med närmare åttio års erfarenhet av arbete med investeringar i Norden. I dag förfogar bolaget över ett kapital om drygt tre miljarder från nordiska och internationella investerare.

  Läs hela nyheten på Cision

Se fler nyheter

Media

Vi vet att vår verksamhet väcker nyfikenhet och förstår vikten av att ha ett öppet förhållningssätt till omvärlden. Här hittar du pressinformation, nyheter och material för media.

 

Till Cision

Redefining know-how

På zulu och xhosa betyder Impilo liv, hälsa eller helt enkelt meningen med ett hälsosamt liv. Namnet valde vi för att sätta ljuset på att vi är sektorfokuserade, med ambitionen att förmedla kunskap och nya perspektiv till nordiska healthcare-företag.